BANER

Leopold-WWWSveti Leopold u Neumu!!!
 
Na našu usrdnu molbu pratnja moćiju sv. Leopolda Bogdana Mandića će se u nedjelju 17. rujna točno u 1500 satri (radi nas će ubrzati oproštaj u Dubrovniku) oko petnaestak minuta zaustavitina na našoj magistrali. Pozdravit ćemo dragog sveca u naksimalnom broju pjesmom pri dolsaku te odmah u ubrzanom ritmu (da svi stignemo na red) prolaziti  pokraj njegova lijesa - ili ako bude kiša, kraj vozila u kome je svečev lijes,  kratko dodirnuti (lijes ili vozilo ako bude kiša) te stati sa strane u  molitvi. Kroz to vrijeme će biskupovdelegat izmoliti sv. Leopoldu, ljubitelju hravtskog naroda, molitvu za Hrvate u Bosni i Hercegovini pa nastavit pjevajući litinaje sv. Leopolda, a pri polasku zapjevati Do nebesa... 
Molimo sve koji su parkirani na magistrali da po mogućnosti nakratko sklone svoja vozila. Promet će biti zaustavljen. Ne sumnjamo da ćemo se doista vladati pobožno i dostojno svetog trenutka kao da smo u crkvi - Hvala dragom Bogu na ovom izvanredom milosnom daru!!!

krizma2017 naslov Krizma i proslava Gospe od Zdravlja

Župa danas radosno proslavlja blagdan svoje nebeske zašitnice Gospe od Zdravlja. Na središnjem, koncelebriranom Misnom slavlju, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić podijelio je sakrament svete krizme za 31 krizmanicu i 19 krizmanika (ukupno njih 50). Na samom početku, a u ime ovogodišnjih krizmanika pročitan je kratak pozdravni govor, te uručen simboličan poklon – umjetnički reljefni prikaz Gospe, u čijoj se crkvi, ove nedjelje, posljednje u mjesecu kolovozu, okupilo vjerno mnoštvo u želji dostojanstvene proslave Njenog blagdana i sakramenta svete krizme.

Više...

zavMarijansko hodočašće

Nakon nedavno proslavljenog blagdana Velike Gospe, a uoči sutrašnjeg blagdana BDM Kraljice i nadolazeće svetkovine Gospe od Zdravlja, našu župu, drugu godinu zaredom, pohodili su hodočasnici Marijanskog zavjeta – zavjetnog hodočašća domovini, koji na svom putu posjećuju Gospina svetišta, u XI. tjedana koliko hodočašće traje. Zahvaljujemo im, kao i  svima koji su omogućili da ih srdačno dočekamo i okrijepimo na njihovu putu. 

 

vel gospa 2017Čuj nas Majko, nado naša

Zapovjedna je svetkovina- blagdan Uznesenje Blažene Djevice Marije- Velika Gospa. Pored večernje svete mise, u župskoj crkvi Gospe od Zdravlja, jutros u 9 sati, slavljena je sveta misa. Kako je, na samom početku, istaknuo župnik don Ivica,  današnji blagdan uistinu je povod za veliku radost u našoj župi koja je, uz  susjednu nam župu Gradac (koja pak danas, osobito svečano proslavlja Veliku Gospu), također odabrala našu nebesku Majku za svoju nebesku zaštitnicu i zagovarateljicu kod Boga.

Više...

Stranica 5 od 116

5

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43 

Statistika

Danas12
Jučer65
Tjedan77
Mjesec1887
Ukupno162356

Site Login