ŽUPSKE OGLASE ZA SLIJEDEĆI TJEDAN MOŽETE DOBITI VEĆ U PETAK (kliknuti na >>> OGLASI)!

stadler 080317Hodočašće na Stadlerov grob

U srijedu, 8. ožujka 2017. god. obilježen je dan spomena na slugu Božjega, nadbiskupa Josipa Stadlera u sarajevskoj prvostolnici uz prisustvo sestara Služavki Maloga Isusa, djece Stadlerova dječjeg sela Egipta, Prijatelja Maloga Isusa, bogoslovske zajednice na čelu s vicerektorom vlč. Markom Mikićem te hodočasnicima iz naše župe Gospe od Zdravlja iz Neuma predvođeni s. Anđelinom Perić.

Više...

kor svetište kraljice miraKorizmena hodočašća

Kako je i najavljeno, i ove godine organizira se  pokorničko hodočašće župa Trebinjsko-mrkanske biskupije u Svetište Kraljice Mira u Hrasno. Za raspored pokorničkog hodočašća kliknuti na "Više".

Više...

korizmeno vrijemeČista srijeda - početak korizme

Pepelnica ili Čista srijeda  spomendan je kojim započinje korizma. Sveta misa i obred pepeljanja (u srijedu) su u 1800 sati. Za katoličke vjernike tada počinje najozbiljnije i najplodnije razdoblje crkvene godine.Početak i kraj korizme označen je najozbiljnijom pokorom, postom i nemrsom, dok sama korizma označava vrijeme intenzimnijeg razmišljanja života i pripreme za Uskrs.U tom vremenu, svakog petka, je križni put, a korizma je prigoda i za  pokornička hodočašća. Pokorničko hodočašće župa Trebinjsko-mrkanske biskupije u Svetište Kraljice Mira u Hrasno biti će organizirano i ove godine.. Molimo svi da iz ove korizme izađemo duhovno okrijepljeni i obnovljeni. “Memento homo quia pulvis es…”

 

Korizma-17      Dani za projekt moje korizme...
 
Svako ljudsko djelo zahtjeva mudru pripremu. Bez  detaljnog projekta ništa ne može biti uspješno. Pred nama je početak korizme, Pepelica, Čista srijeda... Samo koji dan imamo da napravimo razuman projekt naše korizme. Ako ne mislimo iz nje izaći bolji - nemojmo u nju ni ulaziti! Do njezina početka stvorimo odluke kako je provesti da nam bude plodonosna!

Stranica 8 od 112

8

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 66 

Statistika

Danas0
Jučer72
Tjedan72
Mjesec2101
Ukupno150335

Site Login