ŽUPSKE OGLASE ZA SLIJEDEĆI TJEDAN MOŽETE DOBITI VEĆ U PETAK (kliknuti na >>> OGLASI)!

sveti-petarUz blagdan Katedre sv. Petra

Blagdan Katedre sv. Petra (22. veljače) slavio se  u Rimu već od IV. st. kao znak jedinstva Crkve sazidane na Apostolima. Oltar Katedre (sjedište) sv. Petra nalazi se u Bazilici sv. Petra kao vrhunsko umjetničko djelo slavnog Berninija, zvan i Berninijeva Slava i simbolizira nastavak linije apostolskog nasljeđa od svetog Petra do današnjeg pape, a tu su izlagale i slike novoproglašenih svetaca.

Više...

satRaspored svetih misa

Od idućeg tjedna (ponedjeljka 20. veljače) večernje svete mise su u 18 sati. Tjedni raspored možete pročitati u rubrici "Oglasi".

 

svvlahoisviSvijećnica i sveti Vlaho

U četvrtak je  Svijećnica. Svečana večernja misa u 1700 sati. Ponijeti zaštićene svijeće. Poslije svete mise blagoslov grla po zagovoru sv. Vlahe. U petak je sv. Vlaho, večernja sv. misa u 1700 sati uz blagoslov grla.

 

Više...

Toma-Akvinski-1Sveti Toma Akvinski, moli za nas

Danas (28.) je sveti Toma Akvinski. Večernja sveta misa je u 17h!  Sveti Toma kojega se Crkva danas sjeća, pripada svakako u red jednog od najvećih crkvenih umova. Rođen je 1225. u dvorcu Akvino u južnoj Italiji. Od malena je pokazivao veliku želju za znanjem, a završavajući visoke škole u Napulju upoznao se s dominikanskim redom. Roditelji su se protivili da on kao plemićki sin stupi u prosjački red.

Više...

Stranica 9 od 112

9

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63 

Statistika

Danas0
Jučer72
Tjedan72
Mjesec2101
Ukupno150335

Site Login