BANER

Gospa-ZdrKALENDARSKA

GOSPA OD ZDRAVLJA

U utorak, 21. studenog, slavi se po kalendaru blagdan Prikazanja Blažene Djevice Marije. U puku se ovaj blagdan zove Gospa od Zdravlja. Kako su naša župska crkva, župa i općina posvećene Gospi od Zdravlja, u župnoj crkvi će u njezinu čast biti misno slavlje u 1700 sati.


Ivan-Krstitelj-WKRŠTENJE TOMISLAVA I ANTONIA
     Branislav i Olga Lazarević r. Matuško danas, 13. studenog, krstili su malog Tomislava te sad imaju 7 djece, tri sina (Nikolu, Antonia i Tomislava) i četiri kćerke (Gabrielu, Lukreciju, Petru i Ivanu). Biskup je poslao poseban blagoslov obitelji i izrazio žaljenje što zbog važnog putovanja nije mogao uveličati ovo slavlje…- Istu radost je svakako donijelo i krštenje malog Antonia, sina Paške Leženić i Katarine r. Glavinić kojima je on četvrto dijete (Tomislav, Antonela, Martina  - i Antonio).

Više...

Vide-krmekPOKOJNI VIDE KRMEK

     Ovih dana napustio nas je naš Vide. Čitava župa susojeća s njegovom suprugom, majkom, bratom i sestrama, a osobito s vrijednom dječicom: Sandrom, Kristinom, Antonijom i Antonijem. Antonija je marljiva sviračiva u malom zboru i BAND-ovima, Antonio je ministrant svakog dana. Zato su djevočice i ministranti organizirali vlastitu sv. misu za pokojnog Vidu. Pomolimo se za pokoj njegove duše!

Nikola-Taveli-WSVETI NIKOLA TAVELIĆ

Sveti Nikola Tavelić se osobito svečano slavi u hrvatskom narodu kao prvi proglašeni svetac Hrvata. Sveci mučenici imaju osobitu čast, a i onda zagovorničku moć jer su za Boga položili život. Isus je rekao: "Nema veće ljubavi od ove da netko položi život za svoje prijatelje." U našoj župi se sveti Nikola Tavelić osobito slavi u crkvi u Dužima. U ponedjeljak je njegov blagdan, misa u duževskoj crkvi je u 1100 sati, a u župnoj crkvi u 1700 sati. Ne zaboravimo: sveci se štuju radosnom molitvom i pjesmom u crkvi gdje se slavi misa njima na čast, obiteljska gozba je samo dodatak slavlju!!!

Stranica 109 od 118

109

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 72 

Statistika

Danas44
Jučer69
Tjedan598
Mjesec1939
Ukupno164896

Site Login