ŽUPSKE OGLASE ZA SLIJEDEĆI TJEDAN MOŽETE DOBITI VEĆ U PETAK /kliknuti na >>> OGLASI)!/

Naslov-HZ-13-2 PORIJEKLO  RUĐERA BOŠKOVIĆA JE IZ HERCEGOVINE!

Upravo je izišao iz tiska Humski zbornik XIII pod naslovom: Od Dubrave do Dubrovnika - prigodom 300-godišnjice rođenja Ruđera J. Boškovića. Preko dvadeset autora, uglavnom doktora, pišu o raznim temama s prostora Dubrave kako se zove prodolina u kojoj je smješten Orahov Do iz koga je Ruđerov otac Nikola kao mladić otišao u Dubrovnik. Ponosimo se što je ovaj veliki hrvatski i svjetski učenak porijeklom iz naše Hercegovine!!! Zbornik se može nabaviti u neumskom Muzeju i u općini Ravno. Izdavač je Muzej u Neumu i Napredak iz Dubrovnika.

Nekoliko fotosa s proslave Gospe od Zdravlja i sv. krizme...

ProcesijaSveeniciNarodKrizmanici

KoncelebracijaSVETI ROKO I JUBILEJ NA TREBINJI

Na Trebinji se kao najveća godišnja svetkovina slavi blagdan sv. Roka 16. kolovoza, iako je patron žuzpe Uznesenje Marijino - Velika Gospa kojoj je posvećena župna crkva. Stara crkva na Bari, koja je u povijesti bila također Gospina crkva sa sporednim oltarom sv. Roka, nakon izgradnje nove crkve poznata je kao crkva sv. Roka. Ove godine je uz blagdan sv. Roka proslavljena i 40-obljetnica svećeničkog ređenja trebinjskog župnika don Slavka Maslaća. Don Slavko je sa župljanima priredio neviđeno slavlje: mnnoštvo svećenika i naroda je u njemu sudjelovalo, a Slavko je na Bari sve obilato počastio.

VELIKA  GOSPA  U  NEVESINJUNevesinje

Župnik i nekoliko Neumljana bili su sudionici u proslavi svetkovine Uznesenja B. D. Marije u Nevesinju. Misno slavlje predvodio je biskup mons. Ratko Perić te pod njim podijelio i sakramenat sv. potvrde. Okupilo se mnogo vjernog puka, osobito iz Donje Hercegovine koji su se htjeli prisjetiti davnih proslava ovog blagdana u Nevesinju. Izgradnja crkvve napreduje....

Stranica 111 od 116

111

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60 

Statistika

Danas131
Jučer99
Tjedan131
Mjesec2016
Ukupno158722

Site Login