BANER

Vr-Selo-2MALA GOSPA:  PROSLAVIMO ROĐENJE NAŠE MAJKE NEBESKE!

       Blagdan rođenja B. D. Marije proslavit ćemo u njezinom malom svetištu za našu župu, u Vranjevu Selu. Hodočasnička večernja misa bit će uočnica u srijedu u 1800 sati s prigodom za sv. ispovijed od 1700 sati. Glavno misno slavlje je na sam blagdan 8. rujna u četvrtak u 1000 sati.
      Dođite da proslavimo rođendan naše nebeska Majke!

Naslov-HZ-13-2 PORIJEKLO  RUĐERA BOŠKOVIĆA JE IZ HERCEGOVINE!

Upravo je izišao iz tiska Humski zbornik XIII pod naslovom: Od Dubrave do Dubrovnika - prigodom 300-godišnjice rođenja Ruđera J. Boškovića. Preko dvadeset autora, uglavnom doktora, pišu o raznim temama s prostora Dubrave kako se zove prodolina u kojoj je smješten Orahov Do iz koga je Ruđerov otac Nikola kao mladić otišao u Dubrovnik. Ponosimo se što je ovaj veliki hrvatski i svjetski učenak porijeklom iz naše Hercegovine!!! Zbornik se može nabaviti u neumskom Muzeju i u općini Ravno. Izdavač je Muzej u Neumu i Napredak iz Dubrovnika.

Nekoliko fotosa s proslave Gospe od Zdravlja i sv. krizme...

ProcesijaSveeniciNarodKrizmanici

KoncelebracijaSVETI ROKO I JUBILEJ NA TREBINJI

Na Trebinji se kao najveća godišnja svetkovina slavi blagdan sv. Roka 16. kolovoza, iako je patron žuzpe Uznesenje Marijino - Velika Gospa kojoj je posvećena župna crkva. Stara crkva na Bari, koja je u povijesti bila također Gospina crkva sa sporednim oltarom sv. Roka, nakon izgradnje nove crkve poznata je kao crkva sv. Roka. Ove godine je uz blagdan sv. Roka proslavljena i 40-obljetnica svećeničkog ređenja trebinjskog župnika don Slavka Maslaća. Don Slavko je sa župljanima priredio neviđeno slavlje: mnnoštvo svećenika i naroda je u njemu sudjelovalo, a Slavko je na Bari sve obilato počastio.

Stranica 112 od 117

112

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15 

Statistika

Danas43
Jučer69
Tjedan597
Mjesec1938
Ukupno164895

Site Login