Vijesti

Čarapina ADon Anti Neum želi dobrodošlicu!
 
U nedjelju 22. listopada u župi Neum će se na sv. misama predstaviti župljanima Neuma kao novi župski vikar don Ante Čarapina, dosadašnji župski pomoćnik u župi Aladinići.
Župska zajednica u Neumu raduje se njegovom dolasku i toplo ga očekuje.Don Ante, dobro nam došao!!!

zajedno 01Dumo Stipe, hvala...

Nas mlađe, stariji redovito, a osobito iza nedjeljne svete mise, znaju upitati jedno od ova dva pitanja:

-          „Po’ ko’’m je sve’cu misa bila?“, a drugo bi bilo :

-          "Koji je dumo „im’o“ misu? “

Netko drugi je pak rekao, da narod u ovom dijelu Hercegovine, iako većina  bez formalnog znanja latinskog, kad zavoli i u srcu prihvati svog svećenika, najčešće  ga oslovljava sa: „Dumo“!

Više...

 
GaleDon Stipe se oprostio u Neumu
 
U nedjelju 15. listopada na sv. misama don Stipe Gale, župski vikar u našoj župi Neum, oprostio se od župljna Neuma gdje je pastoralno djelovao čertiti godine kao župski vikar. Dana 14. listopada imenovan je župnikom župe Aladinići.
Don Stipe, hvala na svemu što si učinio u župi Neum!
 

1dani kruhaDani kruha – dani zahvalnosti 

Uz proslavu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, (što ga obilježismo danas, u petak 13. listopada), najprije u vrtiću, pa u školi, a zatim i prije, te nakon večernje svete mise i u crkvenoj dvorani - prigodnim druženjem i blagoslovom kruha, peciva, voća - svega što pripremiše marljive, mahom roditeljske, ruke,  zapitajmo se jesmo li, poput najmlađih, radosni i zahvalni?! Manifestacija imala je humanitarni karakter, te hvala svima koji su sudijelovali.

 

1dani kruhaDani kruha – dani zahvalnosti 

Uz proslavu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, (što ga obilježismo danas, u petak 13. listopada), najprije u vrtiću, pa u školi, a zatim, nakon večernje svete mise i u crkvenoj dvorani - prigodnim druženjem i blagoslovom kruha, peciva, voća - svega što pripremiše, marljive, mahom roditeljske ruke, zapitajmo se jesmo li, poput najmlađih, radosni i zahvalni?! Manifestacija imala je humanitarni karakter, te hvala i svima koji su sudijelovali.

Više članaka...

Stranica 1 od 89

Početak
«
1

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18 

Statistika

Danas64
Jučer218
Tjedan282
Mjesec1924
Ukupno152617

Site Login