Vijesti

gaudete logZbor Gaudete poziva

da im se pridružite

 

Zbor Gaudete koji, vec godinu dana, pjevaju uz  vecernje svete mise, traži nove članove i poziva zainteresirane mlade, srednjoškolce i studente, da im se pridruže. Proba je 8. listopada (u nedjelju) nakon večernje mise.Dobrodošli!

 

 

mladiListopadska pobožnost
 
Listopadsku pobožnost po običaju predmole naša djeca po razredima kako slijedi:
Ponedjeljkom  novi  krizmanci - IX razred i s njima  VIII. razred.
Utorkom predmoli VII. razred,   -     Srijedom predmoli VI, razred
Četvrtkom predmoli V,razred       -   Petkom predmoli IV.razred
Subotom svi koji dođu.Nedjeljom Molitvena zajednica.
 

Leopold-milenijskaNeumska "milenijska" fotografija

Sve da i nije bilo kišice pa kiše ovo mnoštvo ne bi moglo nikako proći pored lijesa sv. Leopolda u zadanom roku od petnaestak minuta! Svi smo ga vidjeli, srce nam je zaigralo, biskup izmolio molitvu za Hrvate u Bosni i Heregovini, pjevali smo svečeve litanije - doista Ovo je dan što ga stvori Bog za naš grad i žup!!! Pratnja svečevih moćiju je veoma iznenađena  i nije im se bilo lako snaći... ali su rado sačekali obećani rok te se s puta javili sa najljepšom ocjenam za Neum...

Više...

Leopold-WWWSveti Leopold u Neumu!!!
 
Na našu usrdnu molbu pratnja moćiju sv. Leopolda Bogdana Mandića će se u nedjelju 17. rujna točno u 1500 satri (radi nas će ubrzati oproštaj u Dubrovniku) oko petnaestak minuta zaustavitina na našoj magistrali. Pozdravit ćemo dragog sveca u naksimalnom broju pjesmom pri dolsaku te odmah u ubrzanom ritmu (da svi stignemo na red) prolaziti  pokraj njegova lijesa - ili ako bude kiša, kraj vozila u kome je svečev lijes,  kratko dodirnuti (lijes ili vozilo ako bude kiša) te stati sa strane u  molitvi. Kroz to vrijeme će biskupovdelegat izmoliti sv. Leopoldu, ljubitelju hravtskog naroda, molitvu za Hrvate u Bosni i Hercegovini pa nastavit pjevajući litinaje sv. Leopolda, a pri polasku zapjevati Do nebesa... 
Molimo sve koji su parkirani na magistrali da po mogućnosti nakratko sklone svoja vozila. Promet će biti zaustavljen. Ne sumnjamo da ćemo se doista vladati pobožno i dostojno svetog trenutka kao da smo u crkvi - Hvala dragom Bogu na ovom izvanredom milosnom daru!!!

krizma2017 naslov Krizma i proslava Gospe od Zdravlja

Župa danas radosno proslavlja blagdan svoje nebeske zašitnice Gospe od Zdravlja. Na središnjem, koncelebriranom Misnom slavlju, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić podijelio je sakrament svete krizme za 31 krizmanicu i 19 krizmanika (ukupno njih 50). Na samom početku, a u ime ovogodišnjih krizmanika pročitan je kratak pozdravni govor, te uručen simboličan poklon – umjetnički reljefni prikaz Gospe, u čijoj se crkvi, ove nedjelje, posljednje u mjesecu kolovozu, okupilo vjerno mnoštvo u želji dostojanstvene proslave Njenog blagdana i sakramenta svete krizme.

Više...

Više članaka...

Stranica 4 od 91

4

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20 

Statistika

Danas131
Jučer99
Tjedan131
Mjesec2016
Ukupno158722

Site Login