Vijesti

zavMarijansko hodočašće

Nakon nedavno proslavljenog blagdana Velike Gospe, a uoči sutrašnjeg blagdana BDM Kraljice i nadolazeće svetkovine Gospe od Zdravlja, našu župu, drugu godinu zaredom, pohodili su hodočasnici Marijanskog zavjeta – zavjetnog hodočašća domovini, koji na svom putu posjećuju Gospina svetišta, u XI. tjedana koliko hodočašće traje. Zahvaljujemo im, kao i  svima koji su omogućili da ih srdačno dočekamo i okrijepimo na njihovu putu. 

 

vel gospa 2017Čuj nas Majko, nado naša

Zapovjedna je svetkovina- blagdan Uznesenje Blažene Djevice Marije- Velika Gospa. Pored večernje svete mise, u župskoj crkvi Gospe od Zdravlja, jutros u 9 sati, slavljena je sveta misa. Kako je, na samom početku, istaknuo župnik don Ivica,  današnji blagdan uistinu je povod za veliku radost u našoj župi koja je, uz  susjednu nam župu Gradac (koja pak danas, osobito svečano proslavlja Veliku Gospu), također odabrala našu nebesku Majku za svoju nebesku zaštitnicu i zagovarateljicu kod Boga.

Više...

gospa vel foIz župskih oglasa...

U utorak je zapovjedna svetkovina Uznesenje B.D. Marije – Velika Gospa, patron susjedne župe Gradac. U župskoj crkvi mise u 900  i 1900 sati.Devetnica Gospi od Zdravlja počinje u petak uz večernju sv. misu. Krizmanici: Biskupov ispit u subotu 19. kolovoza 2017. u 1000 sati.

 

1-a0a51fb5-5b11-43d7-9ab2-f702d5714e8cSveti Ilija, moli za nas

Štovanje je svetog Ilije, kao i inače starozavjetnih svetaca, veoma rašireno u istočnim Crkvama. Na Zapadu ga veoma štuju karmelićani.  Njegov se blagdan u njihovu misalu prvi put pojavio 1551. godine. Blagdan svetog Ilije, zaštitnika Bosne i Hercegovine, patrona župe Stolac, je u četvrtak (20.). Svete mise kroz tjedan su u 19 h.

Više...

benedikt sveti eSveti Benedikte, moli za nas...

Sveti Benedikt je rođen oko g. 480. u Norci, malom biskupskom sjedištu na podnožju sabinskih brda. Bio je sin dobrostojeće obitelji koja ga je poslala u Rim na odgoj i stjecanje znanja. Rim je tada još uvijek blistao od sjaja i stare slave i dičio se grobovima apostolskih prvaka Petra i Pavla.  Rimske prilike nisu oduševile mladoga i ozbiljnoga Benedikta. Njegov je duh težio za nečim višim i sadržajnijim.

Više...

Više članaka...

Stranica 5 od 91

5

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11 

Statistika

Danas131
Jučer99
Tjedan131
Mjesec2016
Ukupno158722

Site Login