Vijesti

1dani kruhaDani kruha – dani zahvalnosti 

Uz proslavu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, (što ga obilježismo danas, u petak 13. listopada), najprije u vrtiću, pa u školi, a zatim, nakon večernje svete mise i u crkvenoj dvorani - prigodnim druženjem i blagoslovom kruha, peciva, voća - svega što pripremiše marljive, mahom roditeljske ruke najmlađe (vrtićke) djece i starijih školaraca osmoljetke, zapitajmo se jesmo li, poput njih, radosni i zahvalni. Manifestacija imala je humanitarni karakter, te koristimo prigodu zahvaliti svima koji su sudijelovali.

gaudete logZbor Gaudete poziva

da im se pridružite

 

Zbor Gaudete koji, vec godinu dana, pjevaju uz  vecernje svete mise, traži nove članove i poziva zainteresirane mlade, srednjoškolce i studente, da im se pridruže. Proba je 8. listopada (u nedjelju) nakon večernje mise.Dobrodošli!

 

 

mladiListopadska pobožnost
 
Listopadsku pobožnost po običaju predmole naša djeca po razredima kako slijedi:
Ponedjeljkom  novi  krizmanci - IX razred i s njima  VIII. razred.
Utorkom predmoli VII. razred,   -     Srijedom predmoli VI, razred
Četvrtkom predmoli V,razred       -   Petkom predmoli IV.razred
Subotom svi koji dođu.Nedjeljom Molitvena zajednica.
 

Leopold-milenijskaNeumska "milenijska" fotografija

Sve da i nije bilo kišice pa kiše ovo mnoštvo ne bi moglo nikako proći pored lijesa sv. Leopolda u zadanom roku od petnaestak minuta! Svi smo ga vidjeli, srce nam je zaigralo, biskup izmolio molitvu za Hrvate u Bosni i Heregovini, pjevali smo svečeve litanije - doista Ovo je dan što ga stvori Bog za naš grad i žup!!! Pratnja svečevih moćiju je veoma iznenađena  i nije im se bilo lako snaći... ali su rado sačekali obećani rok te se s puta javili sa najljepšom ocjenam za Neum...

Više...

Leopold-WWWSveti Leopold u Neumu!!!
 
Na našu usrdnu molbu pratnja moćiju sv. Leopolda Bogdana Mandića će se u nedjelju 17. rujna točno u 1500 satri (radi nas će ubrzati oproštaj u Dubrovniku) oko petnaestak minuta zaustavitina na našoj magistrali. Pozdravit ćemo dragog sveca u naksimalnom broju pjesmom pri dolsaku te odmah u ubrzanom ritmu (da svi stignemo na red) prolaziti  pokraj njegova lijesa - ili ako bude kiša, kraj vozila u kome je svečev lijes,  kratko dodirnuti (lijes ili vozilo ako bude kiša) te stati sa strane u  molitvi. Kroz to vrijeme će biskupovdelegat izmoliti sv. Leopoldu, ljubitelju hravtskog naroda, molitvu za Hrvate u Bosni i Hercegovini pa nastavit pjevajući litinaje sv. Leopolda, a pri polasku zapjevati Do nebesa... 
Molimo sve koji su parkirani na magistrali da po mogućnosti nakratko sklone svoja vozila. Promet će biti zaustavljen. Ne sumnjamo da ćemo se doista vladati pobožno i dostojno svetog trenutka kao da smo u crkvi - Hvala dragom Bogu na ovom izvanredom milosnom daru!!!

Više članaka...

Stranica 2 od 89

2

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77 

Statistika

Danas66
Jučer218
Tjedan284
Mjesec1926
Ukupno152619

Site Login