Vijesti

korizmeno vrijemeČista srijeda - početak korizme

Pepelnica ili Čista srijeda  spomendan je kojim započinje korizma. Sveta misa i obred pepeljanja (u srijedu) su u 1800 sati. Za katoličke vjernike tada počinje najozbiljnije i najplodnije razdoblje crkvene godine.Početak i kraj korizme označen je najozbiljnijom pokorom, postom i nemrsom, dok sama korizma označava vrijeme intenzimnijeg razmišljanja života i pripreme za Uskrs.U tom vremenu, svakog petka, je križni put, a korizma je prigoda i za  pokornička hodočašća. Pokorničko hodočašće župa Trebinjsko-mrkanske biskupije u Svetište Kraljice Mira u Hrasno biti će organizirano i ove godine.. Molimo svi da iz ove korizme izađemo duhovno okrijepljeni i obnovljeni. “Memento homo quia pulvis es…”

 

Korizma-17      Dani za projekt moje korizme...
 
Svako ljudsko djelo zahtjeva mudru pripremu. Bez  detaljnog projekta ništa ne može biti uspješno. Pred nama je početak korizme, Pepelica, Čista srijeda... Samo koji dan imamo da napravimo razuman projekt naše korizme. Ako ne mislimo iz nje izaći bolji - nemojmo u nju ni ulaziti! Do njezina početka stvorimo odluke kako je provesti da nam bude plodonosna!

sveti-petarUz blagdan Katedre sv. Petra

Blagdan Katedre sv. Petra (22. veljače) slavio se  u Rimu već od IV. st. kao znak jedinstva Crkve sazidane na Apostolima. Oltar Katedre (sjedište) sv. Petra nalazi se u Bazilici sv. Petra kao vrhunsko umjetničko djelo slavnog Berninija, zvan i Berninijeva Slava i simbolizira nastavak linije apostolskog nasljeđa od svetog Petra do današnjeg pape, a tu su izlagale i slike novoproglašenih svetaca.

Više...

satRaspored svetih misa

Od idućeg tjedna (ponedjeljka 20. veljače) večernje svete mise su u 18 sati. Tjedni raspored možete pročitati u rubrici "Oglasi".

 

svvlahoisviSvijećnica i sveti Vlaho

U četvrtak je  Svijećnica. Svečana večernja misa u 1700 sati. Ponijeti zaštićene svijeće. Poslije svete mise blagoslov grla po zagovoru sv. Vlahe. U petak je sv. Vlaho, večernja sv. misa u 1700 sati uz blagoslov grla.

 

Više...

Više članaka...

Stranica 11 od 92

11

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17 

Statistika

Danas76
Jučer69
Tjedan630
Mjesec1971
Ukupno164928

Site Login