Hodočašća

stadler 080317Obavijest o hodočašću

Naša župa hodočasti na Stadlerov grob, u sarajevsku katedralu, 8. ožujka 2019. Svi koji žele hodočastiti neka se, najkasnije do 5. ožujka, jave č. s. Danici.

 

koriZmaKorizmena hodočašća

U nastavku vam donosimo osnovne informacije, satnice i termine triju planiranih  korizmenih hodočašća. Velikog, biskupijskog hodočašća u Zagreb, ali i preostala dva. Kronološki, počevši od druge korizmene nedjelje, 25. veljače, pa do 8. ožujka kada je planirano župsko hodočašće na Stadlerov grob. 

Više...

mzd 2016Marijansko zavjetno hodočašće

Marijansko zavjetno hodočašće Domovini, u jedanaest tjedana, koliko traje, simbolički povezuje Gospina svetišta od Osijeka na istoku do Dubrovnika na jugu. Tom prilikom, našu Župu Gospe od Zdravlja, ove godine, (21.-22. kolovoza) posjetili su hodočasnici (njih 30-ak) na završnoj etapi Metković-Neum-Slano-Orašac-Rožat-Dubrovnik dugoj ukupno 101 kilometar, od oko 1700 kilometara koliki je glavni tok puta od istoka ka jugu. Nakon pozdravnih riječi koje je, u ime župne zajednice, i svoje osobno, izrekao župnik don Ivica, umorne hodočasnike dočekala je okrepa, koju su s puno ljubavi i truda, priredile vrijedne ruke onih koji su pomogli da goste dočekamo ljubaznošću i otvorenog srca, a koje su pokazali i sami gosti. svojom spremnošću hodočašća u Gospinu čast.

Više...

Site Login