Zaniljivosti

gOSPA-LEDENA-nINA-3GOSPA LEDENA U NEUMU!

Gospin kip na fontani pred crkvom u Neumu okovon je bio s više centimetara leda što ga je učinila ledena kiša. Umjesto vodoskoka - bili su ledeni "mosurovi". Zanimljiv prizor samo oko nekoliko stotina metara od mora. Možda jednom u 50 godina.
Valja zabilježiti!

Više...

cRKVA-nINAJESMO LI NA MORU ILI U SIBIRU???

lako za snijeg i led za onoga tko je navikao... A mi ne smijemo iz kuće. Valjda će se otopiti do sezoner, inače ćemp morati ljetni turizam okrenuti na zimski...

Više...

Piramida-2-WPIRAMIDA U NEUMU?
Neum ima svoju piramidu, nisu joj ravne ni egipatske, a pogotovo ona iz Visokog! Nego, mi imamo more pa nam nije potrebno izmišljat druge znamenitosti da privučemo goste. Neumska piramida zove se Žrnjevo, najviše je brdo u okolici, s njega se vidi dobar dio Hercegovine i Dalmacije. Tko ne vjeruje neka se popne pa, ako se živ vrati (zarasli su puti, litice opasne) neka priča šta je vidio....
Draevice-kamenica-WKAMENICA I ČATRNJA U DRAČEVICAMA
 
 
Postoje Gornje i Donje Dračevice, iako u oba sela skupa kad su najnaseljenije bile nije bilo puno više od desetak kuća. Dvije su tu "vodene" zanimljivosti. Duboka čatrnja napravljena u jami s pitkom vodom i u najvrućim ljetnim danima hladnom i velika kamenica u Donjim Dračevicama koja je poput malog kamenog jezera bila velika dragocijenost za napajanje stoke.
jAVI-wJAVIČ - ČUDESNI BOŽJI DAR U GRADAČKOM POLJU

    Najzanimljiviji izvor u Gracu  je svakako Javič. On doista svojom čudesnom pojavom svjedoči da je izvanredni Božji dar. Po čemu? Voda izvire - i samo nakon nekoliko desetaka metara ponire opet u bezdan. Kao da govori: poslužite se koliko vam treba. 

Više...

Više članaka...

Stranica 1 od 2

Početak
«
1

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8 

Statistika

Danas31
Jučer90
Tjedan446
Mjesec1681
Ukupno225343

Site Login