Djeca

IMG-14e2ab09c5e9f423765286b2dad12ce5-VMisa za djecu vrtića

Jučer, 18. rujna,  u Crkvi Gospe od Zdravlja služena je sv.misa za djecu vrtića, njihove roditelje te djelatnike vrtića.Djeca su s velikom radošću pratila misno slavlje koje su predvodili dumo Ivica i dumo Ante. Kao sto je dumo Ante rekaoZahvaljujemo se,  Bogu na svakom osmijehu naše djece, te ga  molimo  da mi stariji,njihovi odgojitelji, činimo sve da njihov osmijeh bude uvijek na njihovim licima.Na kraju sv.mise primili su blagoslov te sv.misu završili s pjesmom koju je  s njma, pjevala naša časna sestra Danica.

IMG-177463e0556bd1a232c569cce053bd19-VEvo me...

U nedjelju,  pod svetom Misom,  u našoj župnoj Crkvi Gospe od Zdravlja, bio je svečani  upis novih prvopričesnica i prvopričesnika, njih 29, te novih krizmanica i krizmanika, njih 35 - za 2019./20. godinu. Veselo i radosno na prozivku rekoše: Evo me... Neka im dragi Bog podari obilje blagoslova, da radosno i odgovorno  uče temelje svoje vjere, a onda i pristupe svetim sakramentima...

Sveta misa za početak šk. godine
IMG-b4704299aa1536e88494c5c9be750152-V
I ove su godine neumski osnovci započeli školsku godinu na najljepši mogući način:  svetom misom na kojoj su se molili da ih u novoj školskoj godini prati Božji blagoslov, kako bi bili što uspješniji i  uz Božju pomoć svladali sve prepreke i poteškoće koje ona sa sobom nosi.
Naša župna crkva Gospe od Zdravlja bila je ispunjena veselom pjesmom i molitvom iz srca  učenika,učitelja,roditelja,oltar posebno lijepo i prigodno uređen,a sestra Danica,čije fotografije posuđujemo,odličan animator naših školaraca,velikih i malih.
Naš župnik,don Ivica Puljić,uputio nam je poruku da se i u narednoj školskoj godini,kao i inače u životu,pouzdamo u Božju pomoć,ali i da nikada ne zaboravimo uložiti i vlastiti trud i neprestano pobjeđivati nemar i lijenost pa uspjeh neće izostati.

JOAKIM-I-ANASveti Joakim i Ana

Sveti Ana i Joakim jedni su od onih svetaca o kojima malo znamo, ali puno osjećamo. Njih dvoje na svijet su donijeli najčišću i najsvetiju od sviju, Blaženu Djevicu Mariju, i samo je to znanje dovoljno da ustvrdimo kako je u njihovim srcima boravio jedino i samo Duh Sveti.Ovo dvoje svetaca utjeha su i nada svim parovima koji ne mogu ostvariti svoj bračni zavjet u punini, a kojih je nažalost sve više.

Više...

Site Login