Mladi

IMAG0466Ministrantski izlet(FOTO)

Prošli vikend bio je rezerviran za, sada već, tradicionalni izlet ministranata naše župe. Bila je to svojevrsna nagrada za njihovu revnost u posluživanju kod oltara, kao i još jedna prilika da, vedar i suncem okupan, dan provedu u igri i veselju.

Više...

1Školska misa(FOTO)

Po uobičajenom rasporedu  misa  mladih u našoj župi je ona nedjeljna u  jedanaest sati. Međutim, današnju misu, iako nije nedjeljna, s pravom možemo nazvati misom mladih i malenih, obzirom da su je, zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima, povodom početka nove školske i vjeronaučne godine, pohodili školarci. Oni maleni i oni nešto veći. Na trenutak su odložili svoje školske torbe i došli  Boga zamoliti da ih, kao i do sada, brižnom Očinskom ljubavlju prati i čuva, te ih podrži na putu ljubavi, istine i prijateljstva. (FOTO)

Više...

1Mladi žele čist okoliš (FOTO)

Sad već davno, početkom ovog mjeseca, skupina mladih iz naše župe odlučila je učiniti nešto za svoj grad. Te sunčane subote, po strani su ostavili sve drugo i krenuli, od smeća, očistiti zelene površine i okoliš, kako bi grad bio uredniji i čišći.

Više...

rukeIzazovi jedne mladosti (I)

Mlad si možeš sve. Na prvu, zvuči kao slogan neke propagandne poruke, a nerijetko je tek nespretno interpretirana poruka društva mladom čovjeku u nedostatku ili nemogućnosti da ga se, kao takvog, uputi na nešto pozitivno i dobro.  Ipak, ako staneš i promisliš, poruka, da kao mlad možeš sve, ne mora biti pogrešna. Osobito ako,  postaneš svjestan da ti je sloboda izbora dana od Boga. Radost se umnoži, ukoliko, vremenom Bog, ili ono čemu  nas On  uči, postane, sve  ili pak, važan dio onoga što  želiš i čemu težiš u životu.

Više...

 sveti markoSveti Marko, evanđelist

U susret blagdanu Svetoga Marka (25 travnja).

O životu svetoga Marka ne znamo mnogo. Ono najznačajnije o njemu govori nam zapravo njegovo evanđelje. Kad kažemo o njemu, ne mislimo na određene biografske podatke, već o njemu kao piscu Evanđelja. Njegovo pisano djelo govori o njemu kao o odličnu pučkome pripovjedaču. On pripovijeda događaje Isusova života jasno, a zaustavlja se i na vrlo dragocjenim pojedinostima kojih kod drugih evanđelista ne susrećemo.

Više...

Više članaka...

Stranica 1 od 12

Početak
«
1

Site Login