Odrzana Pasija

Capture

CapturePasija 

Jučerašnje uprizorenje muke Gospodnje – Pasija, proteklo je na najbolji mogući način premda vremenske prilike, do samog početka, uopće nisu bile naklonjene. Čak se razmišljalo i o odgađanju. No, samo sat prije početka izvedbe, nebeski se svod se razbistrio, a Neum je, još jednom, počašćen  prikazom Muke Gospodnje.

Na čelu sa idejnim tvorcem i organizatorom događanja, Mariom Soldom, Pasija je i ove godine gledatelje ostavila bez daha. U ulozi Isusa, , varaždinski pjevač duhovne glazbe Antonio Tkalec; ostatak postave neumska mladost; dečki i djevojke koji su zadnjih mjeseci sve svoje obveze prilagođavali jučerašnjem datumu.Veliki broj okupljenih župljana i gostiju, najveća su nagrada i poticaj za ubuduće. Hvala svima koji su, na bilo koji način, pridonijeli uspjehu cijele ovogodišnje Pasije.    
 
 

Vjeran prikaz Pasije u Neumu

 (piše: Nina Lovrić)

Da Onaj odozgo na kraju stvari uvijek slaže pod konac, dokaz je i sinoćnje uprizorenje Pasije u Neumu, kojoj vremenske prilike do samog početka uopće nisu bile naklonjene. Čak se razmišljalo i o odgađanju. No, samo sat prije početka izvedbe, vremenski se svod odlučio razbistriti, a Neum je još jednom počašćen nevjerojatnim prikazom Muke Gospodnje.

Na čelu sa idejnim tvorcem i organizatorom događanja, Mariom Soldom, Pasija je i ove godine gledatelje ostavila bez daha. U ulozi Isusa, nevjerojatno mu sličan, varaždinski pjevač duhovne glazbe Antonio Tkalec; ostatak postave neumska mladost; dečki i djevojke koji su zadnjih mjeseci sve svoje obveze prilagođavali jučerašnjem datumu. Kostimi i scenografija, kao točka na i kompletnom dojmu.

A dojam, točno onakav kakav bi trebao biti, buka emocija nad posljednjim trenucima Kristova života na zemlji, okrunjen posljednjom, veličanstvenom scenom Uskrsa. Svjetla reflektora uperenih u bijele haljine Antonia Tkaleca, na trenutak su tišinu auditorija preselile u Jeruzalem prije 2000 godina. Sve skupa, nagrađeno zaista zasluženim pljeskom.

Bolji uvod u Veliki Tjedan ali i zalog za nastavak ove mlade tradicije, Neum nije mogao dobiti.

I na kraju, neizostavno za napomenuti, organizatori se od srca zahvaljuju svima koji su nesebično poklonili svoje vrijeme kako bi Pasija i ove godine mogla biti – Pasija.