Svečano proslavljena Gospa od Zdravlja

Gospa-OK-OKjh

Gospa-OK-OKjh Proslavljena Gospa od Zdravlja

Svečanim misnim slavljem u jedanaest sati, koje je, u koncelebraciji s više svećenika, predvodio don Ivo Šutalo, župnik župe Studenci, obilježen je blagdan zaštitnice naše župe – Gospa od Zdravlja.
U pozdravnom govoru župnik don Ivica istaknuo je osobitu radost činjenicom da se na misnom slavlju okupio veliki broj vjernika, pozdravio braću svećenike, te u ime župne zajednice, don Ivi predao prigodan poklon, podsjećajući pritom na njegov netom proslavljeni, jubilej dvadesetpet godina svećeništva.U propovijedi don Ivo naglasio je osobitu važnost duhovnog zdravlja, važnost očuvanja čistoće i radosti duše, te majčinsku ulogu koju u tome ima Gospa od Zdravlja.

Misno slavlje, na osobit način – svojom pjesmom uveličao je i župski zbor, kao i veliki broj ministranata. Njima, kao i svim ostalima, koji su doprinijeli da blagdan župne zaštitnice proteče na dostojanstven način, te okupljenim vjernicima, na kraju je, još jedanput zahvalio župnik don Ivica, poželjevši da dio današnjeg blagoslova, s radošću ponesu u svojim srcima.